Over 30 vegårsheiinger på speiderleir!

Over 30 vegårsheiinger på speiderleir!

28 speidere og flere ledere var sist uke på leir. Takk spesielt til lederne som brukte ferien sin til denne flotte oppgaven. Her er et utdrag fra et innlegg en av deltakerne fra leiren har sendt lokalavisa:

Speidere fra Aust-Agder, Grenland og Telebusk speiderkretser var samlet ved Kjærra Fossepark langs Lågen, tre mil fra Larvik.

Det var med speidere fra Åmli, Vegårshei MSK og sjøspeiderne fra Sandøya, totalt 60 speidere, rovere og ledere. (Se bildet over).

Sammen med resten av leiren ble vi opp mot 700 speidere som var samlet til mye moro og mestring igjennom en flott og varm uke. Haiken alene uten ledere er høydepunkt for noen, med litt skrekkblandet fryd dro speiderne av gårde. Det var forskjellig ruter for alt fra sofaspeidere til travere, der man fant frem ved hjelp av kart og kompass - og alle kom frem.

Mobilen var det lite hjelp i da området de gikk i hadde minimalt med dekning, så da gjaldt det å støtte seg på hverandre. Ekstra godt var det nok da å få kjølt seg ned i tjernet når man hadde kommet vel frem og hengekøyene var hengt klare for overnattingen.

Gullkarabinkroken

Ellers var nok speiderne også godt fornøyd med en hel dag i Skandinavias største klatrepark og det var mange som fikk testet høydeskrekken, der de svingte seg avgårde på zip-linen eller vandret over hengende bruer.

Men kretsleiren hadde også andre mer kreative og praktiske oppgaver som skulle gjennomføres, som å lage sjongleringsballer, rense vann, lage knutetavler og mer tradisjonell aktivitetsløype.

De mest observante speiderne fikk også kloa i "gullkarabinkroken" mens andre fikk tildelt leirkjærestemerke, superspeidermerke eller rett og slett dovaskemerke.

Powered by Cornerstone