Unik bibel-utstilling på Vegårshei

Unik bibel-utstilling på Vegårshei

Lørdag 3.2. kl 12.00 og 14.00

Deler av en av landets største bibelsamlinger i privat eie, stilles ut i Vegårshei Forsamlingshus til helgen. Og samlingen eies av en utflyttet Tvedestandsmann.

Hvordan Bibelen har blitt oversatt og kommet til Norden og Norge er en like spennende historie som den beste krimroman.  Her mangler det ikke på dramatikk.   Bibelen er også så mye mer enn en bok bare for dem som er troende.  Den har formet hele samfunn og ikke minst nasjonale lover, forteller forkynner Ulf Magne Løvdahl.  Lørdag blir det to muligheter for «miniforedrag» i tilknytning til utstillingen.   Her vil Løvdahl dele historier og fortelle, samtidig som han viser både offisielle og private oversettelser av Bibelen.

Ulf Magne, som har vokst opp i Tvedestrand og en periode var pastor i Baptistkirken her, har de siste årene vært en aktiv bibelsamler. Det har ført han både til København og Stockholm på jakt etter unike bibelskatter. Og det har han funnet. I utstillinga til lørdag har han med seg både den aller første Bibel på Nordisk språk og de tre første dansk/norske biblene.  Dette er bibler fra 1500-tallet med en interessant historie.  Med seg har han også verdens minste bok, som får rikelig plass på en fingertupp.

Bibelutstillingen er en vandring gjennom over 500 år med historie.  I løpet av det siste året har Ulf Magne hatt denne utstillingen med seg flere steder på Sørlandet og Østlandet, og nye steder venter på Vestlandet etter besøket på Vegårshei. 

Søndag er det felles bibeldag i Forsamlingshuset der Løvdahl er taler og Bibelen vil stå i fokus også denne dagen.

Powered by Cornerstone