Gruppeopplegg kveld 2 (uke 4 2017)

Med utgangspunkt i taler på gudstjeneste 8. og 15.januar – Svein Flaten og Camilla Saga.

Tema: Tjeneste.

Vi har hatt tjeneste som tema de to foregående gudstjenestene. I hovedsak har vi sett på hvordan alle tjenester i menigheten er bygd opp rundt nettverk. Vi har sett på alle nettverkene vi har i menigheten og hvilke aktiviteter og arrangementer som hører med til hver enkelt. Talen fra 8.januar ligger ute på heimesiden. 15.januar var det dessverre problemer med PC’en igjen og talen ble ikke tatt ut.

1.Korinterbrev 12.27: «Dere er Kristi kropp, og hver enkelt er dere et lem på ham».

Til samtale i gruppa:

• Ta en prat rundt dette med menighetens nettverk. Visste du alt fra før eller var det ny informasjon for deg? Mener du det er en fornuftig og hensiktsmessig måte å gjøre det på?
  • Samtal om det som står i 1.Korinterbrev 12.27. Hva sier det deg om hva menighet er og din rolle i den?
  • Her kommer ei fin historie dere kan lese sammen. Samtal om hvilke tanker det gir dere: “Vi hadde akkurat avsluttet en undervisningstime på konfirmasjonsleiren, hvor vi hadde snakket om menigheten som en kropp. Vi er alle forskjellige kroppsdeler i Guds menighet. Ingen har alt, men alle trengs. Konfirmantene hadde lyttet, spurt og samtalt i grupper. Nå var det lunsj. Da jeg gikk ned trappen, sto hun der, en av jentene som hadde hatt det svært så tøfft i livet. Jeg så at det var noe galt, og spurte forsiktig hvordan det sto til. Med trist stemme svarte hun: “Jeg er ingen kroppsdel. Jeg trengs ikke!”Jeg rakk ikke engang å svare før hun fortsatte:”Jeg er ingenting, og hvis jeg skulle være det, er jeg bare en skitten liten lilletånegl.”Jeg prøvde å finne de riktige trøstende ordene, da en av guttene i gruppa gikk forbi. Som så mange andre i den alderen er han kanskje ikke den som uttrykker seg så smidig og viser mest fingerspissfølelse for når det passe seg å bryte inn i en samtale. Så jeg rakk å bli litt nervøs da han stanset og snudde seg mot oss.”Lilletånegl! sa han. Da jeg var liten måtte jeg operer bort en lilletånegl fordi jeg hadde innvokst negler. Jeg klarte ikke å stå på flere dager etterpå. Jeg hadde overhode ingen balanse.” Og så viste han hvordan han hadde sjanglet rundt fordi han hadde mistet an stakkers liten lilletånegl. Og vi sto bare og så – på hilsenen fra Gud. Alle kroppsdeler kan brukes. Og alle trengs.” (Hentet fra bokan “Alltid elsket”. Historien er innsendt av Sussie Kårlin.)
  • Er det noe du har lyst til å bidra med i menigheten? I de fleste nettverkene er det plass til flere medarbeidere. I noen er det større behov enn i andre. Er du frimodig nok til å si fra om det er noe du ønsler å bidra med? Hvis ikke, kanskje du kan få for eksempel gruppelederen din til å si fra for deg? Det ville vi sette stor pris påJ

Lykke til!

2017-02-16T11:15:33+00:00