Samtaleopplegg livsnære grupper uke 46 2018

Med utgangspunkt i talen på gudstjenesten 4.november – Svein Flaten

Tema: Jesus er synderes venn.
Jesus blei beskyldt for å være «synderes venn». Det ser det ut som han levde godt med, for gang etter gang ga han folk muligheten til å anklage han det å være det. At Jesus er synderes venn bør vi være glade for. «For alle har syndet» hører vi i talen at bibelen sier. Det stemmer vel godt med erfaringa vår også. Vi ser at Jesus deler folk opp i to grupper: De (sjøl)rettferdige, og syndere. Han sier at han er kommet for den sistnevnte gruppa. Så er spørsmålet om Gud rangerer synd? Og om vi gjør det?

Et par av bibelversene som blir sitert i talen:
Matteus 11.18-19
For Johannes kom; han verken spiste eller drakk, og folk sier: «Han har en ond ånd i seg» Menneskesønnen kom; han spiser og drikker, og de sier: ‘Se, for en storeter og vindrikker, venn med tollere og syndere!’

Lukas 19.10
For Menneskesønnen er kommet for å lete etter de bortkomne og berge dem.

Romerne 3.22-23
Dette er Guds rettferdighet som gis ved troen på Jesus Kristus til alle som tror. Her er det ingen forskjell, for alle har syndet og mangler Guds herlighet.

✓ Jesus snakka stadig om synd og syndere. I dag prøver vi ofte å unngå det. Hvorfor?
✓ Hvordan ville du reagert på å bli kalt «synderes venn?
✓ Stemmer det som blir påstått i talen; at vi har en tendens til å rangere synd? Og at vi som regel kommer temmelig hederlig ut av rangeringa vi gjør?
✓ Hva hindrer oss i å være mer frimodige når det gjelder å fortelle om Jesus?
✓ Hva betyr det for oss som menighet, livsnær gruppe og enkeltpersoner at Jesus er kommet «for å lete etter de bortkomne og berge dem»? ✓ Husk «Be for 1». Del med hverandre og utfordre hverandre på hvordan det går. Be gjerne sammen.

Gud velsigne dere og samtalen i gruppene!

2018-11-04T13:37:19+00:00